maandag 24 april 2017

Three in a row: #1, deelnemer Gerben over IJsland

We lanceren een nieuwe serie op onze blog: Three in a row! Deelnemers kiezen uit een lijst met 20 vragen zelf 3 vragen die zij het liefst willen beantwoorden. Deelnemer Gerben bijt het spits af en blikt terug op zijn reis naar IJsland vorig jaar. 


2. Wat was de meest memorabele slaapplaats en waarom?
Aan Jökulsárlón, het grootste gletsjermeer van IJsland. Toen we hier ’s middags aankwamen dacht iedereen: hier blijven we! Vanuit je tent de zeehondjes zien zwemmen en de ijsschotsen voor je neus zien drijven is surrealistisch. Een prachtige avondzon maakte het geheel compleet.



18. Wat was de beste maaltijd die uit de Avanta keuken kwam?
‘Lasagne’ van pasta en een pakje tomaten-paprikasoep. Geen vlees, geen groente … Maar als het onder de vijf graden is, is alles wat warm is drie sterren waard!




 20. Wat was de creatiefste oplossing die jullie vonden voor een probleem tijdens de reis?
De slaapzakken van mij en een reisgenoot bleken iets te dun te zijn voor de IJslandse temperaturen. Bij wijze van experiment hebben we ons ingewikkeld met aluminiumfolie. Erg comfortabel is anders (als je niet uitkijkt snijdt het in je benen), maar we hebben heerlijk geslapen! Of dat door ons briljante idee kwam of doordat het die nacht wat minder koud was, laat ik trouwens maar even in het midden …

Wil je ook naar IJsland? Klik hier om te kijken welke reizen we in ons aanbod hebben staan.

Geen opmerkingen: