vrijdag 10 januari 2014

Actie 2014: Andes Mission Peru

De Avantareizigers hebben in 2013 een mooi bedrag bij elkaar gebracht voor Open Doors. Ook dit jaar willen we tijdens de reizen op de zondagen collecteren voor een goed doel. Lees hieronder waar de opbrengst in 2014 naartoe gaat.

"Hola Avanta reizigers!

Als veldwerkers vanuit onze lokale gemeente in Urubamba, Peru en uitgezonden door de lokale gemeente in NL in samenwerkingsverband met stichting Kimon, zijn wij (Yojan & Karina Boza V. - Stijnen) werkzaam op het project AndesMissionPeru dat we eind 2012 hebben opgezet in de SacredValley van Peru, waar wij zelf ook wonen in het projecthuis in Paucarbamba. In juli '13 hebben we na een driedaagse Vakantie Bijbelclub in de armste wijk van Urubamba (QotoHuincho) en in Paucarbamba (en 1 dag in het hoge bergdorp Willoq) een wekelijkse kinderbijbelclub opgezet "De Schatzoekers". Elke zondagmiddag in QotoHuincho en elke vrijdagmiddag in Paucarbamba waar we in totaal zo'n 60-80 kinderen per week mogen bereiken met het evangelie. Afgelopen zomer 2013 is er een groep van Avanta bij ons project op bezoek geweest en hebben een stukje van het werk met de kinderen gezien. We hebben een aantal fantastische dagen gehad waarbij Yojan als officiële toeristengids de groep heeft rondgeleid. Op deze manier voorzien wij in ons eigen levensonderhoud.

Naast de KinderBijbelClub's zijn we bezig om evangelisatie en een sociale therapie met onze paarden op te starten voor kinderen met een handicap (Equitherapie). Kinderen met een handicap hebben over het algemeen minder kansen in ontwikkelingslanden. In Peru groeien ze meestal op bij hun moeder thuis, ze worden meegenomen naar de markt of een plaats op straat waar hun moeders producten verkopen. Bij het groter worden hangt het af van het geld en de welwillendheid van de familie of ze kunnen worden opgevangen in een huis met goede zorg of (meer waarschijnlijk) dat ze elke dag bedelend op straat zullen zitten. Er is over het algemeen niet veel verschil tussen of het mentaal of lichamelijk gehandicapte kinderen of volwassenen zijn. Onze wens is het doorgeven van Gods liefde en zorg speciaal aan deze kinderen door regelmatig een activiteit voor hen te organiseren op de ranch. Dat kan zijn in de vorm van een spel, iets knutselen, een Bijbelverhaal vertellen, hen wat te drinken/eten aanbieden, en we willen hen in direct contact brengen met onze paarden.

Equitherapie is een gespecialiseerde manier om kinderen met problemen op sociaal, mentaal of fysiek gebied te helpen. Door ze in direct contact te brengen met paarden kunnen ze onder andere door het aanraken van en praten tegen de paarden emoties beginnen te voelen in het maken van contact op een leuke manier zonder dat er druk op staat. Op fysiek gebied is de Equitherapie een goede training voor rug en nekspieren en het houden van evenwicht. Op dit moment volgen wij cursussen en trainingen, Feb. t/m April komen er twee studenten in hun afstudeerfase om casussen door te nemen van kinderen met een handicap in de dorpen van de Andes, waarna we begin mei de eerste Equitherapie hopen te kunnen geven. Hartelijk bedankt alvast voor jullie toegezegde hulp en we hopen in mei/juni uitgebreider te schrijven over het werk hier in de Andes met de kinderen met een handicap en de Equitherapie."
Yojan & Karina Boza V. – Stijnen www.andesmissionperu.com

***

Absoluut een project dat de Avantafamilie een warm hart toedraagt! We hopen dan ook weer op een mooi eindbedrag. Tijdens deze en deze reis kunnen we een bezoek brengen aan het project (LET OP: vroegboekkorting tot 21 januari 2014!)

Geen opmerkingen: