dinsdag 20 maart 2012

Ga je mee naar Kaapverdië? (fotoverslag)


Kaapverdië, een eilandengroep voor de kust van West-Afrika, zet haar deuren wijd open voor toeristen...
(Klik op de foto's voor een groter formaat)


Het eiland Sal heeft brede stranden en biedt de ideale omstandigheden voor zonliefhebbers en kite- en windsurfers. Hier worden uit alle macht resorts en appartementen uit de grond gestampt. Tot op heden blijft het resultaat achter bij de verwachtingen, veel van de splinternieuwe complexen staan leeg.

Omdat Sal reizigers verder niet veel te bieden heeft, nemen we binnenlandse vluchten naar andere eilanden, o.m. Sao Vicente, waar we in Mindelo de vis- en groentemarkt bezoeken.


Een van de vele straathandeltjes in Mindelo, Sao Vicente.


Vismarkt. De koppen, vinnen en schubben vliegen in het rond (check de darmen daar in dat hoekje). Niets wordt gekoeld, de moten verse vis staan in emmers op de grond, vliegen zoemen er in trage rondjes omheen. Tegen het middaguur, vóór het te warm wordt, is de markt weer opgebroken.

Kindjes spelen op de met schubben bezaaide vloer van de vismarkt.
We maakten een wandeltocht naar de kraters op Fogo. De laatste uitbarsting was in 1995. Hoe dichter je bij de kraters komt, hoe beter je de zwavellucht ruikt. Een opgegraven steen is zo heet, dat je je handen eraan brandt.
Ribeira op Sao Antao met een pastelkleurig dorpje en terrasbebouwing tegen de hellingen.

Van een welstandscommissie hebben ze nog nooit gehoord op Kaapverdië. Gelukkig maar.



Een vruchtbare ribeira op Sao Antao.

Sao Vicente


Schoolkinderen in een aluguer (collectieve taxi, het openbaar vervoer op Kaapverdië)


Ezeltjes dragen water naar de terrassen op de hellingen.


Adembenemend uitzicht tijdens een wandeling op Sao Antao. Klik op de foto om het slingerpad dat we volgden beter te zien.
***
We hebben erg genoten van deze reis naar de Kaapverdische eilanden. Het leuke is dat ieder eiland weer anders is. De bevolking is vriendelijk en bescheiden. Lange afstanden rijden hoeft niet, simpelweg omdat die er niet zijn. Je hebt geen last van jetlag, omdat er maar een tijdverschil van 1-2 uur is. Alles bij elkaar is dit een ideale reisbestemming, die je in de toekomst zeker in ons reisaanbod zult zien!

Geen opmerkingen: