dinsdag 7 februari 2012

onze kampeeruitrusting

Wie wel eens een buitensportblad inkijkt, krijgt de indruk dat kamperen een high-tech, kostbaar gebeuren is. Lichtgewicht kookgerei, opvouwbare wc-stoeltjes en tenten voor vastgoedprijzen. Een duur zakmes met allerlei handige tools mag niet ontbreken in je uitrusting en je slaapzak dient voorzien te zijn van speciale coatings en vullingen - die uiteraard de prijs leuk opdrijven. Het zijn allemaal prachtige spullen die je als kampeerliefhebber graag op je verlanglijstje zou zetten.
Voor ons bij Avanta is kamperen een tweede natuur. Je zou misschien denken dat wij al die snufjes en innovaties op kampeergebied wel in huis hebben. Niets is echter minder waar! Kamperen op de Avanta-manier is lekker no-nonsense. In een buitensportzaak komen wij zelden en van high-tech kampeerfoefjes moeten we niet veel hebben. Kijk maar mee naar onze kampeeruitrusting.

simpele koepeltentjes, hier zijn alleen de binnententjes opgezet


van kratten en planken bouwen we een keuken, of een zithoek om het kampvuur


onze pannen komen van Blokker en de rommelmarkt

We hebben wel lichtgewicht keteltjes, maar de knopjes blijken niet bestand tegen écht kamperen. Met een touwtje door het deksel gaat het keteltje weer vele reizen mee.


Essentieel onderdeel van onze kampeeruitrusting: een eind touw. Om voornoemd keteltje mee te repareren, matjes op te rollen en zoals hier, onze was te drogen.

In een teiltje kun je de afwas doen...

... of saroma kloppen voor de hele groep.

Een groot zeil beschermt tegen de dauw...

... en tegen zon en regen.

Ons serviesgoed is van kunststof en kan tegen een stootje.

***

Wij maken de dingen niet ingewikkelder dan ze zijn - wel zo lekker als je op vakantie bent!

Geen opmerkingen: