maandag 15 augustus 2011

Foto-impressie Oman

Een zinderende zomer - hoe voelt dat ook alweer? Van die dagen waarop de stokbroden in de supermarkt niet aan te slepen zijn, de ijsblokjes in je glas razendsnel smelten en er nauwelijks een zuchtje wind staat? Het lijkt alsof we er alleen maar van kunnen dromen. Augustus is alweer half voorbij, zwoele zomerdagen worden vooralsnog niet voorspeld en over een paar weken staat de herfst alweer voor de deur!

Als je geen zin hebt om je zomerkleren onverrichterzake weer op te bergen, hebben wij een tip voor je. Ga in oktober mee op onze reis naar Oman (te verlengen met een week Jordanië). In deze vreedzame uithoek van het Midden-Oosten is de temperatuur die van zo'n zeldzame Hollandse zomerdag. Zonder dat benauwde, zonder de daverende onweersbui tegen de avond. De lucht is droog, wat de hitte goed uit te houden maakt. Doe als de Omanieten en hul je in luchtige lagen, dat wordt nog gewaardeerd ook. Drink net als zij zoete muntthee, dat is verstandiger dan ijskoude drankjes naar binnen gieten.




Oman heeft veel te bieden; van het moderne Musqat tot middeleeuwse dorpjes compleet met fort. Van schijnbaar uitgestorven woestijnen tot een zee vol dolfijnen en zeeschildpadden. De ontmoetingen met de gastvrije, bescheiden bevolking maken een reis door Oman extra bijzonder.






ontmoeting in de woestijn



terug naar zee na het eieren leggen




de bergen in met 4x4


oase


tijdens een succesvolle dolfijnsafari





kamperen in de woestijn


in de souq

gastvrij onthaal



kamelenmarkt



tulband weer op na het middagdutje


schoenen uit!

kruiwagens vol fruit




kruiden en specerijen kopen in de souq

Geen opmerkingen: