dinsdag 9 augustus 2011

Even bellen met reisleider Peter

Één week is ie in Nederland. Net terug van een reis en daarna weer door om een volgende reis te leiden. Tijd om Peter Goedbloed snel even te bellen en te vragen hoe het was.

En? Eerste reactie?
"Super! Echt een geweldige reis. Leuke sfeer, mooie natuur en prachtige kampeerplekken. En het weer zat ook mee."




Wat voor reis heb je gemaakt?
"Met een groep van 9 personen heb ik 16 dagen rondgereisd in Zuid-Europa. We trokken via het westen van Frankrijk naar het noorden van Spanje. Daar hebben we gekampeerd in de Picos de Europa, een prachtig gebied in het Noord-Westen van Spanje. We zijn verder getrokken naar de Noord-Spaanse kust, Santiago de Compostella en Porto in Portugal."

Wat maakte deze reis typisch Avanta?
"Eigenlijk vooral de groep. Iedereen was heel relaxed en stond open voor nieuwe dingen. En de sfeer was echt super. Ja en verder natuurlijk het wildkamperen, een niet al te grote groep en het opzoeken van de plekken zonder massatoerisme."







Wat waren hoogtepunten?
"De Picos de Europa is echt een prachtig berggebied waar we een hele mooie wandeltocht gemaakt hebben en waar je goed kon mountainbiken. Verder hebben we ook hele mooie wildkampeerplekjes gehad, zoals bijvoorbeeld aan de Noord-Spaanse kust waar we een hele fijne weekendplek aan een rustig strand vonden.
Santiago de Compostello was erg indrukwekkend. Precies op de dag dat wij dit bedevaartsoord bezochten, vond de feestdag van het jaar plaats. Dat is Sint-Jacob omdat de apostel Jacobus hier begraven zou liggen. Deze dag waren er allerlei festiviteiten en toneelstukjes in de stad, leuk om eens mee te maken. En de beroemde kathedraal die hier staat hebben we ook bezocht."


Volgend jaar staat deze reis weer in de gids. Welke mensen moeten zich vooral opgeven?
"Deze reis is heel erg geschikt voor jonge gasten die sportief zijn, van de natuur houden en het op z'n tijd ook leuk vinden om een stadje te bezoeken. Want daar barst het van in Noord-Spanje, kleine, gave stadjes."





What's next?
"Een reis naar India. We hopen daar te gaan wandelen in de Himalaya, de Taj Mahal te bezoeken, naar New Delhi te gaan en een wildreservoir met heel veel vogels staat ook op het programma. Ik heb er ontzettend veel zin in, India is zo'n bijzonder land en de bergen daar zijn spectaculair. Ik vind bergen altijd heel ruig, maar dit moet helemaal bijzonder zijn."

Goede reis Peter! En we horen graag na afloop nog hoe het in India is geweest:-)



Geen opmerkingen: