zaterdag 11 juli 2009

echte schoonheid zit vanbinnen



Sommige deelnemers kijken vreemd op als ze een van onze VW-busjes bij de opstapplaats zien staan. Moeten ze dáármee door Europa gaan reizen? Ouders die hun kind wegbrengen gaan met een bezorgde uitdrukking op hun gezicht weer naar huis. Als dat maar goed komt... zo'n oude bus. Ze halen de grens misschien niet eens!

Al sinds de oprichting van Avanta zijn VW-busjes, het T3-model, ons favoriete vervoermiddel. Honderdduizenden kilometers hebben ze duizenden reizigers vervoerd, naar alle uithoeken van Europa en verder. Nu Avanta steeds meer deelnemers moet vervoeren en er geen hele vloot VW-busjes op na kan houden, maken we in de zomer veel gebruik van Ford- en Mercedesbussen van verhuurbedrijven.
Het zou goed kunnen dat bij de opstapplaats een nauwelijks gebruikte, glimmende huurbus en een verweerde, door de vele kilometers getekende Avantabus staan. Aan het begin van de reis willen de nieuwelingen allemaal in de moderne bus. Maar al snel krijgen ze door dat de oude bus veel relaxter is. Het no-nonsense interieur, het typische geluid van de dieselmotor en het hele sfeertje dat om zo'n busje hangt zorgen voor het ultieme kampeergevoel.


Uiterlijk is natuurlijk niet het belangrijkste. Het gaat om wat erin zit. En we kunnen je verzekeren dat in onze dierbare busjes een zo goed als nieuwe motor ligt, die loopt als een zonnetje. Met dank aan Ton, onze zeer ervaren VW-monteur. Samen met de Avantafamilie reist hij met zijn gezin al meer dan twintig jaar door Europa. In zijn eigen T3-bus, omgebouwd tot camper. Het binnenste van zo'n busje heeft geen geheimen meer voor hem.
Staat er bij de opstapplaats een oud grijs busje op je te wachten? You are lucky!


E.

Geen opmerkingen: